Bosna i Hercegovina nikada neće biti upitna kao država, upitni su entiteti

BiH-zastava-slider-400x200

Bosna i Hercegovina nikada neće biti upitna kao država, upitni su entiteti


SDA najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika na banjalučkom Nes radiju kojom ponovo, po ko zna koji put, atakuje na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Poručujemo Dodiku da Bosna i Hercegovina nikada neće biti upitna,a ako je nešto upitno onada je to entitet na čijem čelu se on nalazi.

Milorad Dodik kontinuirano svojim huškačkim,nacionalističkim izjavama unosi nemir među građane Bosne i Hercegovine, a sada to radi zarad prikupljanja političkih poena pred opće izbore.

Predlažemo Dodiku da svoju energiju i političke kapacite, umjesto na priželjkivanje raspada države čiji je građanin, troši na stabiliziranje ekonomsko-socijalnog stanja u RS, a samim tim i u Bosni i Hercegovini.

Također, trebao bi se baviti rješavanjem problema bošnjačkih đaka kojima je uskraćeno ustavno pravo na izučavanje grupe nacionalnih predmeta i bosanskog jezika.

Trebao bi se Dodik baviti i predvoditi rješavanje niza drugih realnih problema sa kojima se suočavaju njegovi sugrađani, a ne bacati prašinu u oči svojim glasačima svojim nerealnim željama.

sda.ba