Bego Gutić: ‘SDA ostala vodeća stranka na Tuzlanskom kantonu’

press11

Bego Gutić: ‘SDA ostala vodeća stranka na Tuzlanskom kantonu’


Na konferenciji za novinare u Kantonalnom odboru SDA Tuzlanskog kantona predstavljeni su nosioci lista za sva tri nivoa vlasti: Safet Softić nosilac liste za državni parlament, Amir Fazlić, treći na listi za državni parlament, nosioci liste za federalni parlament Rahim Gadžić za izbornu jedinicu 402 i Ibrahim Zukić za izbornu jedinicu 403, te nosilac liste za Skupštinu TK Bego Gutić.

Bego Gutić u svojstvu predsjednika Izbornog štaba rezimirao je dosadašnji tok kampanje. Naglasio je da odziv na skupove koji se održavaju po mjesnim ograncima u svim opštinama Tuzlanskog kantona, kao i entuzijazam među učesnicima potvrđuju rezultate posljednjih nezavisnih istraživanja javnog mišljenja da je Stranka demokratske akcije na ovom području ostala stranka broj jedan.
„Građani su i pored neviđene buke koju u javnosti stvaraju konkurenti i oponenti prepoznali Stranku demokratske akcije kao političku snagu koja je jedina u stanju odgovoriti na aktuelne izazove i probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju. Podrška Stranci demokratske akcije vidi se ovih dana na predizbornim skupovima po mjesnim ograncima, ali i na tematskim okruglim stolovima na kojima desetine vrhunskih intelektualaca i stručnjaka iz vitalnih oblasti zdravstva, visokog obrazovanja, energetike, učestvuju u razradi programskih opredjeljenja iz Agende˝, istakao je Gutić.

„Iz velike izdaje koja se desila odlaskom jednog manjeg broja članova, Stranka demokratske akcije je izašla ojačana u svakom pogledu. Bezuspješni su svi pokušaji PDA da ukradu rezultate Vlade Bege Gutića, prikazujući ih ovih dana kao svoje˝, kazao je Amir Fazlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA.„Podrška na koju nailazimo potvrđuje ispravnost odgovora rukovodstva Stranke demokratske akcije BiH na nasrtaje na Bosnu i Hercegovinu koji dolaze iz sinergije razbuđenih velikosrpskih i velikohrvatskih političkih centara. Stranka demokratske akcije, podržana od naroda, je najbolja garancija da će njihovi planovi i namjere ostati samo pusti snovi“, naglasio je Safet Softić nosilac liste za državni parlament.

Nosioci lista za federalni parlamanet su rekli da će Stranka demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu ostvariti izvanredan rezultat, najmanje na nivou rezultata iz 2014. godine. To znači da će u državnom parlamentu imati najmanje dva poslanika, a u federalnom čak i više nego što je imala u proteklom mandatu.

Ponovili su da je Stranka demokratske akcije, i pored većih ispoljenih napada na terenu, pa čak i fizičkog nasrtaja na čovjeka za koga se zna da čeka na redu za transplantaciju, i dalje opredijeljena da vodi korektnu kampanju u interesu građana, ističući svoje prednosti kao ključne argumente u pridobijanju podrške glasača.