Bakir Izetbegović uputio čestitke Milanoviću i Jankoviću

izetbegovic_velika

Bakir Izetbegović uputio čestitke Milanoviću i Jankoviću

Povodom završenih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku Zoranu Milanoviću, predsjedniku SDP-a Hrvatske u kojoj njemu i koalicijskim partnerima upućuje iskrene čestitke povodom pobjede na parlamentarnim izborima.

“Drago mi je da su izbori u vašoj zemlji prošli u demokratskoj atmosferi, a posebno me raduju Vaše javno izrečene pozitivne i prijateljske poruke o budućim odnosima naše dvije zemlje i saradnji u regionu. Također, koristim priliku da građanima Hrvatske čestitam na uspješno okončanom eurointegracijskom procesu i na skorom ulasku u Evropsku uniju.”, poručio je Izetbegović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH čestitao je i na pobjedi Zoranu Jankoviću, predsjedniku stranke Pozitivna Slovenija na netom završenim parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji.

“Građani Slovenije izabrali su put stabilnosti i prosperiteta. Bošnjaci koji žive u Sloveniji izuzetno cijene Vašu senzibilnost za njihova ljudska i vjerska prava, koju ste pokazali još kao gradonačelnik Ljubljane. Želim Vam da kao budući premijer uspješno vodite svoju zemlju i nadam se da će se politički i ekonomski odnosi Slovenije i Bosne i Hercegovine i dalje razvijati u obostranom interesu”, naglasio je Izetbegović.

sda.ba