Bakir Izetbegović: Pokušaj formiranja vlasti bez SDA opasna avantura!

Baka-AA-slider-400x242

Bakir Izetbegović: Pokušaj formiranja vlasti bez SDA opasna avantura!


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je u intervjuu za Anadoliju da bi svaki pokušaj izostavljanja SDA iz vlasti nakon općih izbora u BiH 12. oktobra, bio krajnje opasna avantura.

Izetbegović, koji prema preliminarnim rezultatima izbora ubjedljivo vodi u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, istakao je kako će SDA predvoditi čelne pozicije na državnom i federalnom nivou te u većini kantona. Kazao je kako imena kandidata za određene pozicije još nisu određena jer, kako je kazao, stranka ima mnogo kvalitetnih kadrova na raspolaganju.

Odgovarajući na pitanje o formiranju vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, Bakir Izetbegović je napomenuo kako bi eventualni pokušaj izostavljanja SDA iz postizbornog koaliranja i dogovora o formiranju vlasti “bila krajnje opasna avantura”.

“Stranku koja je faktički kičma političkog života, koja je uradila temeljne stvari za ovu zemlju i koja je, nakon što je na prošlim izborima bila treća, ovaj put prva, nikako ne bi trebalo pokušati eskivirati”, kazao je Izetbegović.

“Ja želim danas poslati takvu poruku, jer neki pokušavaju razmišljati u tom smjeru. Neka na vrijeme stanu i neka poštuju narodnu volju”, rekao je Izetbegović.

(Oslobođenje)

sda.ba