Bakir Izetbegović čestitao Erdoganu: Turski narod je napravio najbolji izbor

bakir-cestitao-erdoganu-slider-400x242

Bakir Izetbegović čestitao Erdoganu: Turski narod je napravio najbolji izbor


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku premijeru Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, koji je ostvario pobjedu i na danas održanim prvim neposrednim predsjedničkim izborima u historiji Turske.

“Moje čestitke Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu, mislim da su napravili najbolji izbor. Mislim da je Tayyip Erdogan zaslužio čak i bolji rezultat s obzirom na sve što su on i rukovodstvo uz njega napravili u posljednjih deset godina u Turskoj, jedan ekonomski bum u vremenu recesije, ekonomske krize koja je pogodila čitav svijet”, rekao je Izetbegović istakavši kako je vlada na čelu sa Erdoganom ostvarila pozicioniranje Turske države i nacije na političkoj sceni kakvo je ta zemlja odavno zasluživala.

Izetbegović je istakao lični odnos Erdogana prema muslimanskom svijetu u generalnom smislu.

“On je vratio ponos muslimanima diljem svijeta. On zastupa interese čitavog muslimanskog ummeta ako mogu tako reći. Moje čestitke Tayyipu Erdoganu i dragoj turskoj naciji”, kazao je Izetbegović u izjavi za Anadoliju.

Izetbegović je rekao da su odnosi Turske i Bosne i Hercegovine jako dobri i teško mogu biti još i bolji, ali mogu biti intenzivniji.

“Turska može intenzivnije da investira u BiH i region, mislim da do toga može doći i radi se na tome”, poručio je Izetbegović.

(AA)

sda.ba