Asocijacija ” Fatma” SDA Tuzla na dodjeli stipendija u Sarajevu

stipendijeefatma000

Asocijacija ” Fatma” SDA Tuzla na dodjeli stipendija u Sarajevu

 

Jučer je u Sarajevu u hotelu Holiday Inn organizovana svečana dodjela 500 stipendija za školsku 2012./2013. godinu iz kategorije Fond “Sheikh Saleh Kamel”. Svečanosti su uz stipendiste sa područja općine Tuzla prisustvovali i predsjednica Asocijacije ” Fatma” OO SDA Tuzla Tenzila Jusufagić, koordinatorica Sabira Mićanović i član Muhamed Alić.


Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačnjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, je izvršila selekciju prispjelih zahtjeva primljenih na osnovu javnog konkursa. Iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”, koji je osnovan na inicijativu BBI-a i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “Al-Baraka” finansijske i poslovne grupacije, za 500 stipendista će biti isplaćena sredstva u iznosu 600.000 američkih dolara za školsku/akademsku 2012./2013.godinu, odnosno mjesečno u iznosu od 100 dolara. Ovo je treća po redu godina da se iz ovog Fonda isplaćuju ove stipendije. Svake godine je isplaćen iznos od 600.000 US dolara, tako da će za tri godine ukupan iznos isplaćenih stipendija iz ovog Fonda iznositi 1,8 miliona dolara.

stipendijeefatma006
Svi dobitnici stipendija sa područja općine Tuzla su nadareni učenici i studenti, iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca, po odabiru Asocijacije Fatma OO SDA Tuzla, a na prijedlog Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla.

stipendijeefatma020
Iz Asocijacije „ Fatma „ OO SDA Tuzla istakli su kako su zahvalni za brigu o djeci najboljih sinova jedine nam države Bosne i Hercegovine, koji su svoje živote ugradili u njenu državnost i opstanak.

Velika zahvalnost je upućena predsjedniku OO SDA Tuzla dr.sc. Salki Bukvareviću za podršku u organizaciji puta u Sarajevo.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla