Asocijacija FATMA Velika Kladuša u posjeti Potočarima, Tuzli i Sarajevu

kladusapo010

Asocijacija FATMA Velika Kladuša u posjeti Potočarima, Tuzli i Sarajevu

Predsjednica Asocijacije Fatma OO SDA Velika Kladuša Senada Kapić, zajedno sa saradnicama Irmom Žalić i Minkom Delić boravile su u posjeti Potočarima i Tuzli zajedno sa predstavnicima Asocijacije mladih, 1.11.2014. godine.

U Potočarima ih je dočekala Amra Begić koja je sa njima obišla Memorijalni centar. Tom prilikom je mladima prikazan i dokumentarni film o stradanju Srebreničana.

Iz Potočara uputili su se u Tuzlu, gdje su ih dočekali predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević, predsjednica Asocijacije Fatma SDA Tuzla Tenzila Jusufagić, zajedno sa saradnicima Mirzom Tupajićem i članicama Asocijacije Fatma i predstavnicima i članovima Asocijacije mladih. Ovom susretu su prisustvovali i Alma Hajdarević i Salko Zildžić, te naša draga Mirzeta kojoj se zahvaljujemo.

U Tuzli na Kapiji je položeno cvijeće i proučena Fatiha pred spomen obilježjem. Ovom događaju su prisustvovali predstavnici OO SDA Živinice. Nakon tog je slijedilo druženje uz kahvu. Nakon Tuzle su otputovali u Sarajevo gdje ih je dočekala Kenela Zuko predsjednica Asocijacije Fatma za BiH. Zajedno su obišli mezarluk rahmetli Alije Izetbegovića.

ftmautz


kladusapo017
Asocijacija FATMA