Asocijacija „ Fatma“ OO SDA Tuzla: Prijem za stipendiste

stipendije007

Asocijacija „ Fatma“ OO SDA Tuzla: Prijem za stipendiste

 

Rukovodstvo Asocijacije „ Fatma” OO SDA Tuzla danas je u prostorijama Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla organizovalo prijem za šest dobitnika stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel, a koje je osigurala Asocijacija „ Fatma „ na nivou BiH.

stipendije001
Stipendije su na osnovu konkursa za dodjelu stipendija za školsku / akademsku 2012./2013. godinu dobili nadareni učenici i studenti, iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca sa područja općine Tuzla po odabiru Asocijacije Fatma OO SDA Tuzla, a na prijedlog OPŠiPB općine Tuzla.

Jedan od kriterija za dobijanje stipendija je bio da dobitnici nisu korisnici nekog drugog vida stipendiranja.

stipendije004
Na prijemu kojem su prisustvovali predsjednica Asocijacije “Fatma” OO SDA Tuzla Tenzila Jusufagić, koordinatorica Sabira Mićanović i član Muhamed Alić budućim stipendistima su date upute za potpisivanje ugovora u BBI banci, Podružnica u Tuzli.

Dobitnici stipendija su iskazali zahvalnost i obećali su da će svojim trudom i marljivim učenjem opravdati ukazano povjerenje.

stipendije006
Iz Asocijacije „ Fatma „ OO SDA Tuzla istakli su kako su zahvalni za brigu o djeci najboljih sinova jedine nam države Bosne i Hercegovine, koji su svoje živote ugradili u njenu državnost i opstanak.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla