Armin Mujkanović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Armin Mujkanović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je  Armin Mujkanović?

Armin Mujkanovic je inžinjer zaštite okoline-zaštite na radu.  Rođen sam 1996. godine u Tuzli.  Završio  sam srednju Medicinsku školu, kao i Tehnološki fakultet u Tuzli. Radno iskustvo sam sticao u nevladnim organizacijama i posjedujem dugogodišnje iskustvo u volontiranju na što sam ponosan. Trenutno obavljam funkcije sekretara Asocijacije mladih GO SDA Tuzla i predsjednika MO SDA Centar.

Zašto je SDA vaš politički izbor?

SDA je najveća državotvorna stranka u Bosni i Hercegovini.  Samo veliki projekti i ideje mogu napravite velike promjene u društvu. Mislim da SDA ima taj kapacitet i da baštini vječne ideje za koje se vrijedi boriti i dati svoj doprinos u njihovim ostvarenjima.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Moj primarni cilje je da zastupam interese lokalnog stanovništva koje će mi dati povjerenje. Vrijeme je da mladi odlučuju o svojoj sudbini, ispravljaju greške i hrabro traže svoja prava. Jedan budni dovoljan da probudi sve druge koji spavaju. Trudit ću se da animiram mlade ljude da napokon uzmu stvar u svoje ruke.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Tim ljudi u Gradskom odboru SDA je kreirao Izbornu platformu pod nazivom „Plan za bolju Tuzlu“ koji sadrži prioritete djelovanja u Gradskom vijeću Tuzle, koje će budući vijećnici i realizirati. Svoje djelovanje ću usmjeriti na inicijative koje se odnose na namjensko usmjeravanje sredstava dobijenih od TE Tuzla na ekološki prihvatljivu toplifikaciju grada, zatim za rješavanje brojnih komunalnih problema  od kojih bih izdvojio kvalitetnije zbrinjavanje otpadnih voda u slivu rijeke Jale, te bolje uslove za potencijalne investitore u gradsku industrijsku zonu kojima treba obezbijediti besplatne komunalne priključke i druge pogodnosti.