Amir Zukić: Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića nije kritično, ljekari su optimistični

tihic-aa

Amir Zukić: Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića nije kritično, ljekari su optimistični

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić potvrdio je za Anadolu Agency (AA) da je predsjednik te stranke Sulejman Tihić danas otputovao na liječenje u Njemačku, dodavši kako očekuju njegov uspješni oporavak i povratak redovnim obavezama.

Sam Tihić je novinaru AA potvrdio kako “nažalost opet ima zdravstvenih problema”, ali o detaljima nije govorio.

” Prognoze i bosanskohercegovačkih i njemačkih ljekara su da se liječenje gospodina Tihića može uspješno završiti. Stanje bolesti nije kritično u toj mjeri kako su prenijeli neki mediji u BiH. Ljekari su optimistični i svi su uvjereni da će se predsjednik Tihić uskoro vratiti svojim redovitim obavezama”, rekao je Zukić.

Dodao je kako je SDA posljednjih dana nakon početka špekulacija o Tihićevoj bolesti kontaktirao veliki broj građana i da svi izražavaju nadu u brz oporavak predsjedniku SDA. Nadalje, on je potvrdio da su kod Tihića konstatirane određene metastaze, ali da se ne radi o takvom obimu maligniteta kako se špekulira u dijelu javnosti.

” Te pojave su na takvim mjestima da se mogu uspješno otkloniti i gospodin Tihić neće imati trajne posljedice. Nadamo se najboljem”, rekao je Zukić za AA.

Izetbegović: Tihića čeka njegovo mjesto

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović rekao je danas da će predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić biti smješten u kliniku u Njemačkoj, u kojoj se ranije liječio.

“Nadamo se najboljem. Sa silnim mogućnostima moderne medicine njegova bolest nije neizlječiva. Mislimo da ima sasvim dobre šanse da se izliječi i da uskoro bude u funkciji. Njega će njegovo mjesto u Predsjedništvu SDA, dakle čelno mjesto, čekati. Ja ću ovih dana sjediti na svom mjestu i voditi SDA i čekati da se vrati gospodin Tihić. Nadam se da će uskoro biti tu ” rekao je Izetbegović.

(AA)
sda.ba