AM SDA osudila trgovinu mjestima u biračkim odborima u Srebrenici

AM SDA osudila trgovinu mjestima u biračkim odborima u Srebrenici

Asocijacija mladih SDA osudila je, kako su saopštili, čin izdaje i jeftine političke trgovine nakon što je Ćamil Duraković iznio informacije, a čije stavove u potpunosti dijeli i Izborni štab probosanske koalicije “Moja adresa Srebrenica”, u kojima navodi i argumentira kako određeni politički subjekti, koji sebe nazivaju “probosanskim”, a u ovom slučaju A-SDA, trguju i dodjeljuju mjesta u biračkim odborima lokalnom Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

– Žalosti nas činjenica da su neki politički subjekti, koji sebe vole nazvati probosanskim, 25 godina nakon genocida, zadokumentiranih, dokazanih i svijetu prezentiranih činjenica o masovnim zločinima i etničkom čišćenju nesrpskog stanovništva, spremni u miru, na ovako podmukao način i za sitnu korist izdati Srebrenicu i svoju domovinu – navode iz Asocijacije mladih SDA.

Posebno ih, kažu, zabrinjava činjenica da to rade oni koji su prije više od deset godina izašli iz Stranke demokratske akcije i osnovali novu stranku (Stranka demokratske aktivnosti A-SDA) “navodno sijedeći idejne principe i politiku rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića”.

– Kada je neko spreman da trguje Srebrenicom, možemo li zamisliti na kakvu trgovinu je spreman s državom Bosnom i Hercegovinom? Za ovakve postupke razumijevanja i opravdanja nema – smatraju.

Pozivali su stoga sve stvarne probosanske političke subjekte da u punom kapacitetu podrže probosansku listu “Moja adresa Srebrenica” i kandidata za načelnika te općine Aliju Tabakovića.