Alma Fejzić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Alma Fejzić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Alma Fejzić?

Rođena sam 1984. godine u Zvorniku. Po zanimanju sam diplomirani pravnik, zaposlena u nadležnoj službi Penzijsko-invalidskog osiguranja.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je bila i ostala moj politički izbor od momenta kada sam kao student prve godine fakulteta, kao povratnik u RS pristupila istoj. SDA je je bila nosilac demokratskih promjena s početka 90-tih godina prošlog stoljeća kao  i nosilac bošnjačke politike tokom rata, a nakon rata jedina istinska državotvorna stranka.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Mlada sam i obrazovana žena, upornost je moja vrlina, predano i odgovorno prihvatam sve svoje obaveze i zadatke. Ogromno iskustvo u radu sam stekla kroz svoj dugogodišnji angažman u Stranci demokratske akcije u kojem posebno ističem rezultate postignute kao predsjednica MO SDA Ljubače,  dok sam radno iskustvo sticala kroz nekoliko radnih mjesta  vezanih za rad s ljudima na terenu.  Spremna sam na timski rad i smatram da samo dobar tim može pokrenuti promjene.

Ukoliko Vas građani budu izabrali u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

GO SDA Tuzla je izradio odličnu Izbornu platformu koja treba da bude vodilja svim budućim vijećnicima pa tako i meni, ukoliko mi građani Tuzle daju povjerenje i amanet vijećnika. Kao prioritet ističem potrebu za lokalnim ekonomskim rastom i razvojem našeg grada. Potrebno je stvoriti bolje uslove života za mlade ljude. U cilju kreiranja okruženja povoljnog za povećanje zaposlenosti, neophodno je osigurati uslove da je lokalna investicijska klima poticajna za poduzetništvo, obezbijediti podršku malim srednjim preduzećima, obezbijediti olakšice u vidu lakših procedura i postupaka za pokretanje biznisa potencijalnim ulagačima, ne dozvoliti da zbog naše trome administracije veliki ulagači odlaze u druge gradove. Ukoliko budem dio GV Tuzla potrudit ću se da naše ciljeve sprovedem u djelo.