Aktivnosti AZ MO SDA Brcanska Malta: Podrška kandidatkinjama sa liste SDA Tuzla

afirmacija001

Aktivnosti AZ MO SDA Brcanska Malta: Podrška kandidatkinjama sa liste SDA Tuzla

 

Asocijacija žena SDA Brčanska Malta danas je uz podršku Asocijacije žena SDA Tuzla i Općinskog odbora SDA Tuzla organizovala druženje kandidatkinja sa liste demokratske akcije sa građanima koje je upriličeno u prostorijama mjesne zajednice Brčanska Malta. Cilj ovog skupa pod nazivom ” Jačanje uloge žene u javnom i političkom životu ” bio je afirmacija žena sa liste SDA i njihovo predstavljanje građanima Tuzle.


Podršku za sve kandidatkinje SDA su svojim dolaskom dali i kandidati sa liste i brojni članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije. Skupu se u ime domaćina obratila predsjednica Asocijacije žena SDA Brčanska Malta Hidajeta Jarčević-Mehić koja je i kandidatkinja OO SDA Tuzla, zatim predsjednica Asocijacije žena SDA TK Mirzeta Hadžić Suljkić i u ime svih kandidatkinja sa liste prof.dr. Fahrija Skokić. Sve tri dame govorile su o ulozi žene u politici, njenom značaju u porodici i društvu. Istaknuto je da je ravnopravna i politički integrisana žena odraz demokratije jednog društva, a što je SDA i potvrdila. Na listi SDA Tuzle je jedanaest žena različitih profesija i životne dobi koje su uz to uspješne majke, supruge, kćerke, sestre.

afirmacija025
afirmacija031
Prisutnima su se obratili kandidat za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adi Rifatbegović, nosilac liste SDA prim.dr. Mirsad Malohodžić, zatim u ime KO SDA TK gospodin Hazim Rančić, te kandidati sa liste SDA pozvavši građane da glasaju za sve žene sa liste SDA kako bi i one preuzele dio odgovornosti za poboljšanje kvaliteta života građana općine Tuzla.

afirmacija006
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla