32. redovna sjednica Općinskog vijeća Tuzla

1vijece32

32. redovna sjednica Općinskog vijeća Tuzla

U Tuzli danas zasjeda Općinsko vijeće Tuzla. Nakon trosatne rasprave usvojen je izmjenjeni, odnosno dopunjeni dnevni  red, a do popodnevnih sati je realizovana samo jedna tačka koja  koja je uvrštena naknadno, na inicijativu Žarka Vujovića- vijećnika SDP-a. Riječ je o razrješenju predsjednika Komisije za ljudska prava i slobode Općinskog vijeća Tuzla Mirnesa Ajanovića, zbog kako se navodi, njegovih neprimjerenih istupa i vrijeđanja osoba ženskog spola, a u vezi izjave Mirnesa Ajanovića na prethodnoj sjednici. 

Ovo je već treća sjednica zaredom OV Tuzla na kojoj se dnevni red usvaja tek nakon tri ili četiri sata.

2vijece32

Klub vijećnika SDA u OV Tuzla smatra da je potrebno da se rad na sjednici Vijeća učini operativnijim i jednostavnijim.

Mislili smo da će ovo biti jedna lakša i jednostavnija sjednica. Međutim i danas je kasno usvojen dnevni red nakon nekoliko sati diskusije gdje dolazi do polarizacije između predstavnika BOSS-a i opštinske vlasti i mi nismo sretni što je to tako. Sjednice dugo traju, unose nervozu i neprijatnost u radu vijećnika. Ono što bismo mi željeli u budućnosti do kraja mandata ovoga Vijeća, a to je nešto malo više od godinu dana, je da u interesu građana Tuzle, vijećnika i demokratije, sjednice Vijeća budu preciznije, jasnije i konkretnije. Nekako se osjeća da je na određeni način već počela predizborna kampanja i to našem Klubu, a i ostalim vijećnicima predstavlja otežavajući elemenat u radu – kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla Mirsad Malohodžić.

Vijeće je u daljem toku zasjedanja usvojilo Regulacioni plan poslovno-proizvodne zone „ Poljana“ u Tuzli I faza – urbanistička osnova, usvojene su Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o zamjeni prava vlasništva nad stanovima, razmotren je i usvojen niz imovinsko-pravnih akata. Na dnevnom redu je i razmatranje Izvještaja o radu javnih ustanova čiji je osnivač Općina Tuzla te Izvještaja o radu i poslovanju javnih i drugih preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač Općina Tuzla za 2010. godinu, razmatranje Informacije o aktuelnoj problematici u oblasti stambenog zbrinjavanja branilačke populacije, razmatranje Informacije o gradskom i prigradskom saobraćaju na području općine Tuzla. Među tekućim pitanjima izdvaja se urgencija za realizaciju nerealiziranih zaključaka Općinskog vijeća Tuzla, urgencija za dostavljanje odgovora na vijećnićka pitanja kao i inicijativa za izmjenu Poslovnika Općinskog vijeća Tuzla.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla