Radni sastanak u MO SDA Stupine-Ši Selo

siselostupine015

Radni sastanak u MO SDA Stupine-Ši Selo

 

Mjesni ogranci SDA Stupine-Ši Selo organizovali su radni sastanak kojem su prisustvovali članovi Stranke demokratske akcije Ši Sela i Stupina, kao i okolnih mjesnih ogranaka, kandidat SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adi Rifatbegović te kandidati sa liste SDA za Općinsko vijeće Tuzla.

siselostupine002
O aktivnostima MO SDA Stupine – Ši Selo u okviru predizborne kampanje prisutne je informisao predsjednik ogranka SDA Ši Selo gospodin Mirsad Jaranović. Aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini prezentirao je dopredsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona gospodin Bajazit Jašarević.

Veliko interesovanje okupljenih građana privuklo je i izlaganje kandidata SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adija Rifatbegovića koji je govorio o programu kampanje Stranke demokratske akcije za predstojeće izbore sa akcentom na oblasti zdravstva, sporta, privrede, odnosno zapošljavanja, te prostornog uređenja.

siselostupine008
Kada je riječ o planu predizbornih skupova i ostalih aktivnosti koje će SDA Tuzle sprovoditi u ovom mjesecu u sklopu kampanje, pojedinosti je iznio nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Tuzla prim.dr. Mirsad Malohodžić.

siselostupine007
Građanima su se kratko i konkretno predstavili kandidati SDA prof.dr. Fahrija Skokić, doc.dr. Isat Skenderović, diplomirana pravnica Hidajeta Jarčević Mehić, diplomirana pravnica Almasa Begić, apsolventica na Arhitektonskom fakultetu Sabina Vodeničarević, magistar prirodnih nauka iz oblasti hemije Mirza Tupajić, diplomirani socijalni radnik Edin Haračić, magistar tehničkih nauka Vedran Stuhli, apsolventica engleskog jezika i književnosti Elmedina Osmić, apsolventica na Filozofskom fakultetu – odsjek za socijalni rad Amela Hodžić, magistar šerijatskog prava Osman Kozlić, prim.dr. Esad Brkić, internista kardiolog, Beriz Sakić Bachelor ekonomije te Bachelor ing. saobraćaja, i magistar ekonomskih nauka Ramiz Softić.

siselostupine010
Iz svih izlaganja jasno se očitovala iskrena težnja za ulaganjem sebe, svog znanja i vremena u javno dobro u narednom periodu, za poboljšanje života u Tuzli, za osnaživanje Bosne i Hercegovine.

(ostale fotografije sa sastanka se nalaze u fotogaleriji)

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla