Asocijacija mladih GO SDA Tuzla

Promovisana knjiga “Moj pogled na život iz kolica“

1smU Centru za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade" Tuzla promovisana je aubiografska knjiga „Moj pogled na život iz kolica" autora Damira ef. Babajića. Pored autora, promotori knjige su bili Fikreta Karić, kao i mr.sc. Senad Mehmedinović, član Asocijacije mladih OO SDA Tuzla i član Savjeta za nauku i obrazovanje OO SDA Tuzla.

Više...

Iz medija : UPITNA JE ELEMENTARNA PISMENOST GRAĐANA BiH

sencomRedakcija časopisa Inicijativa uradila je interesantan intervju sa mr.sc.Senadom Mehmedinovićem, članom Asocijacije mladih OO SDA Tuzla te članom Savjeta za nauku i obrazovanje OO SDA Tuzla. Intervju prenosimo u nastavku.

Više...

Ekipa „ Tom-Cat Teama „ osvajač 15. bajramskog turnira u malom nogometu

15turnir008Na terenu SK „ Bambi" u Slavinovićima u subotu 10. avgusta 2013. godine završen je tradicionalni 15. bajramski turnir u malom nogometu koji je organizovala Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz generalnu podršku OO SDA Tuzla. Osvajač turnira je ekipa „ Tom-Cat Team „. Drugo mjesto osvojila je ekipa „ Limpio „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ Betaplast „.

Više...

Najava 15. bajramskog turnira u malom nogometu

1ababqaDrugog i trećeg dana Bajrama, 09. i 10. avgusta ove godine, u organizaciji Asocijacije mladih OO SDA Tuzla i uz podršku Općinskog odbora SDA Tuzla, na terenu Sportskog kluba „ Bambi" u Slavinovićima održat će se tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu, 15. po redu.

 

Više...

Čestitka

cestitka 8

22. godišnjica Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla

22am007Predstavnici Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla danas su održali press konferenciju u povodu 22. godišnjice Asocijacije.

 

Više...

Druženje članova Asocijacije mladih SDA iz cijele BiH

amsdabihPredsjedništvo Asocijacije mladih SDA na svojoj 16. redovnoj sjednici donijelo je odluku o organizaciji druženja članova Asocijacije mladih sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Druženje će se održati 01.09.2012. godine na izletištu Zlača sa početkom u 12h. Očekuje se  prisustvo oko 3.000 mladih članova SDA, a svoj dolazak su potvrdili članovi rukovodstva SDA na čelu sa predsjednikom Sulejmanom Tihićem.

 

Više...

Ekipa „ Limpio „osvajač 14. bajramskog turnira u malom nogometu

bturnir2012008Na terenu SK „ Bambi" u Slavinovićima sinoć je završen tradicionalni 14. bajramski turnir u malom nogometu kojeg je organizovala Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz podršku OO SDA Tuzla. Osvajač turnira je ekipa „ Limpio „. Drugo mjesto osvojila je ekipa „ Tom Cat Tuzla „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ PZ Zekerić „. Njima su uručene nagrade i pehari. Generalni pokrovitelj manifestacije bio je Općinski odbor SDA Tuzla. Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona - Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta te Općina Tuzla. Sponzori takmičenja su Tom Cat Tuzla, Menprom, SK Bambi, Centralno grijanje Tuzla, a zlatni sponzor je prim.mr.sc.dr. Nermina Mehinović.

 

Više...

U ponedjeljak počinje 14. bajramski turnir u organizaciji AM OO SDA Tuzla

pressbajramskiturnir023Drugog i trećeg dana Bajrama, 20. i 21. avgusta ove godine, u organizaciji Asocijacije mladih OO SDA Tuzla i uz podršku Općinskog odbora SDA Tuzla, na terenu Sportskog kluba „ Bambi" u Slavinovićima održat će se tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu, 14. po redu. Kako ističe predsjednik Asocijacije mladih SDA Tuzla, Edis Bajić, pripreme za ovo takmičenje su uspješno okončane i izvršeno je žrijebanje ekipa.

 

Više...

Asocijacija mladih OO SDA Tuzla daje punu podršku usvajanju Nacrta Zakona o volontiranju u FBiH

zakonovolonterizmu005Predstavnici Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla održali su press konferenciju na kojoj su prezentirane dosadašnje aktivnosti Asocijacije koje se odnose na nedavno usvojeni Nacrt Zakona o volontiranju u Federaciji Bosne i Hercegovine, a od strane Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Više...

Svečanom akademijom u BKC-u Tuzla obilježena 21. godišnjica Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla

am21042Asocijacija mladih Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla sinoć je svečanom akademijom u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli obilježila 21. godišnjicu postojanja i rada. Prostor je bio mali da primi sve one koji su željeli da sa rukovodstvom i članovima Asocijacije podijele radost ovog velikog događaja. Da je Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla značajna i respektabilna snaga SDA, govori i prisustvo na svečanosti čelnih ljudi Stranke na svim nivoima, velikog broja prijatelja Asocijacije kao i brojne čestitke koje su na adresu Asocijacije pristigle iz ustanova BiH, Asocijacija mladih SDA diljem naše zemlje, političara iz drugih političkih partija, medijskih kuća.

 

Više...

Vi ste ovdje: Asocijacija mladih OO SDA Tuzla