Klub vijećnika SDA Tuzla

Obilježen Dan MZ Mosnik i Mejdan

IMG 1151Tuzlanske mjesne zajednice Mosnik i Mejdan danas su svečano obilježile Dan ovih dviju mjesnih zajednica.

Više...

Zasjedalo Gradsko vijeća Tuzla

20170330 104931Gradsko vijeće Tuzla danas je jednoglasno usvojilo Odluku o pokretanju postupka spajanja javnih ustanova kulture : JU Dom mladih i JU Međunarodna galerija portreta u JU "Centar za kulturu" Tuzla.

Više...

Pitanja i inicijative vijećnika SDA Tuzla

IMG 0108Vijećnici SDA su na sjednici Gradskog vijeća uputili nekoliko inicijativa i vijećničkih pitanja.

Više...

Održan nastavak 4. redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzla

IMG 0113Gradsko vijeće Tuzla danas je u nastavku 4. redovne sjednice razmatralo i usvojilo niz tačaka. Razmotrena je Analiza problematike zapošljavanja na području grada Tuzle, sa akcentom na zapošljavanje mladih, s prijedlogom mjera. Vijećnici su usvojili i Informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području Tuzle. Posebna pažnja odnosi se na MZ Ljepunice, Lipnica i Lipnica Gornja. Istaknuto je da je u navedenim naseljima zabilježen povećan broj provala i krađa u stambenim objektima. Kako je kazao načelnik Policijske uprave Tuzla Zoran Teofilović, izvršena je kriminalistička obrada nad 20 osoba, od kojih je 6 uhapšeno.

Više...

Tematska sjednica GV Tuzla o aerozagađenju : Klub vijećnika SDA – ova gradska administracija nema jasnu strategiju rješavanja ovog problema

IMG 0099O zagađenju zraka u Tuzli i mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se smanjilo zagađenje, vijećnici Gradskog vijeća Tuzla danas su raspravljali nekoliko sati na tematskoj sjednici koja je bila posvećena ovom pitanju.

Više...

Vi ste ovdje: Naslovna