Klub vijećnika SDA Tuzla

Inicijative, urgencije i pitanja vijećnika SDA Tuzla na 32. redovnoj sjednici Gradskog vijeća

20181024 110028Vijećnici SDA su na 32. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko vijećničkih pitanja, inicijativa i urgencija.

Više...

Inicijative, urgencije i pitanja vijećnika SDA Tuzla na 31. redovnoj sjednici Gradskog vijeća

20181024 110028Vijećnici SDA su na 31. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko vijećničkih pitanja, inicijativa i urgencija.

Više...

MZ Bukinje: Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima dobilo rasvjetu

1503 bukinje spomenikSpomen obilježje palim borcima i šehidima MZ Bukinje ovih dana je dobilo dugo očekivanu rasvjetu. Inicijativu je u januaru ove godine pokrenuo vijećnik SDA u Gradskom vijeću Tuzla Nevres Hurić koji je tada istakao da je ovo spomen obilježje bilo osvijetljeno dok se nije uradila ulična rasvjeta u naselju Kolone prije dvije godine.

Više...

Vijećnici GV Tuzla podržali zaključke Kolegija gradonačelnika za pomoć radi saniranja štete nakon požara na pijaci

2702 gvtuzlaGradsko vijeće Tuzla danas je na dnevni red uvrstilo i Informaciju o požaru  na Velikoj pijaci, sa prijedlogom mjera.

Više...

Inicijative i pitanja vijećnika SDA Tuzla na 30. redovnoj sjednici Gradskog vijeća

20181024 110028Vijećnici SDA su na 30. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko vijećničkih pitanja, inicijativa i urgencija.

Više...

Zajednički prijedlog vijećnika SDA i SBB-a: Gradsko vijeće Tuzla treba osuditi sramotni čin Damira Nikšića

1302 inicijativa sda sbbKlub vijećnika SDA i Klub vijećnika SBB-a u Gradskom vijeću Tuzla, uputio je danas prema Kolegiju Gradskog vijeća zajednički prijedlog za uvrštavanje tačke dnevnog reda na redovnoj februarskoj sjednici GV Tuzla pod nazivom: „Osuda sramotnog javnog istupa zastupnika SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića u kojem je uvrijedio građane Tuzle i Tuzlanskog kantona“.

Više...

Klub vijećnika SDA Tuzla: Stanovnici prigradskih mjesnih zajednica su za gradsku vlast građani drugog reda

1102 obilazak sdatzVijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzla i članovi Povjereništva GO SDA Tuzla obišli su proteklih dana prigradske mjesne zajednice Mramor, Gornju Tuzlu i Husino, odnosno Cerik, gdje su održali sastanke sa mještanima.

Više...

Inicijative i urgencije vijećnika SDA Tuzla na 26. redovnoj sjednici Gradskog vijeća

3101Vijećnici SDA su na 26. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko vijećničkih pitanja, inicijativa i urgencija.

Više...

Gradsko vijeće Tuzla: Usvojen prijedlog Kolegija Vijeća za određivanje budžetske stavke za plaćanje liječenja djece i ostalih građana koji se ne mogu liječiti u BiH

3001 vijeceGradsko vijeće Tuzla danas je usvojilo prijedlog Kolegija Vijeća za određivanje budžetske stavke za plaćanje liječenja djece i ostalih građana koji se ne mogu liječiti u BiH. Usvojena je i Informacija o problematici zdravstvene zaštite djece, analiza propisa iz oblasti zdravstvene zaštite i Inicijativa za donošenje Zakona o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje teških oboljenja od djece.

Više...

Vi ste ovdje: Klub vijećnika