Klub vijećnika SDA Tuzla

Obilježen 4.april, datum početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH

IMG 1245U povodu 4. aprila 1992. godine, početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH, brojne delegacije danas su odale počast poginulim borcima i civilnim žrtvama rata na Ceremonijalnom platou na Slanoj Banji.

Više...

Obilježen Dan MZ Mosnik i Mejdan

IMG 1151Tuzlanske mjesne zajednice Mosnik i Mejdan danas su svečano obilježile Dan ovih dviju mjesnih zajednica.

Više...

Zasjedalo Gradsko vijeća Tuzla

20170330 104931Gradsko vijeće Tuzla danas je jednoglasno usvojilo Odluku o pokretanju postupka spajanja javnih ustanova kulture : JU Dom mladih i JU Međunarodna galerija portreta u JU "Centar za kulturu" Tuzla.

Više...

Pitanja i inicijative vijećnika SDA Tuzla

IMG 0108Vijećnici SDA su na sjednici Gradskog vijeća uputili nekoliko inicijativa i vijećničkih pitanja.

Više...

Održan nastavak 4. redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzla

IMG 0113Gradsko vijeće Tuzla danas je u nastavku 4. redovne sjednice razmatralo i usvojilo niz tačaka. Razmotrena je Analiza problematike zapošljavanja na području grada Tuzle, sa akcentom na zapošljavanje mladih, s prijedlogom mjera. Vijećnici su usvojili i Informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području Tuzle. Posebna pažnja odnosi se na MZ Ljepunice, Lipnica i Lipnica Gornja. Istaknuto je da je u navedenim naseljima zabilježen povećan broj provala i krađa u stambenim objektima. Kako je kazao načelnik Policijske uprave Tuzla Zoran Teofilović, izvršena je kriminalistička obrada nad 20 osoba, od kojih je 6 uhapšeno.

Više...

U Tuzli obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH

20170228 120712Delegacija Gradskog vijeća Grada Tuzla, predstavnici boračkih organizacija iz Tuzle, udruženja građana, danas su svečanim polaganjem vijenaca i cvijeća te odavanjem počasti na kompleksu Slana banja obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart.

Više...

Tematska sjednica GV Tuzla o aerozagađenju : Klub vijećnika SDA – ova gradska administracija nema jasnu strategiju rješavanja ovog problema

IMG 0099O zagađenju zraka u Tuzli i mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se smanjilo zagađenje, vijećnici Gradskog vijeća Tuzla danas su raspravljali nekoliko sati na tematskoj sjednici koja je bila posvećena ovom pitanju.

Više...

Gradska vlast ne prepoznaje prioritete

20170131 124353„ Smatramo da je i Budžet za 2017. godinu nažalost u funkciji politike neravnomjernog razvoja koja se sprovodi u ovom gradu više decenija.Klub vijećnika SDA Tuzla je uložio dva amandmana kojima smo nastojali da sredstva u iznosu od preko 5 miliona KM koja Grad dobija na osnovu Zakona o radu Termoelektrana raspodjelimo na projekte čijom realizacijom bi se postigli najveći ekološki efekti.

Više...

Pitanja i inicijative vijećnika SDA Tuzla

20170131 124321Vijećnici SDA imali su na sjednici Gradskog vijeća nekoliko inicijativa i vijećničkih pitanja.

Više...

Vi ste ovdje: Klub vijećnika