Klub vijećnika SDA Tuzla

Usvojen rebalans Budžeta Grada Tuzle za 2017. godinu

IMG 0108Gradsko vijeće Grada Tuzle danas je usvojilo rebalans Budžeta za 2017. godinu, čime je Budžet sa 50 miliona povećan na oko 57 miliona i 600 hiljada KM. Na usvajanje Odluke o rebalansu Budžeta uticalo je okončanje procedure dodjele građevinskog zemljišta na Sjenjaku, te iskazani suficit za 2016. godinu. Klub vijećnika SDA je prilikom glasanja bio suzdržan.

Više...

Održan nastavak 5. redovne sjednice Gradskog vijeća

20170411 151139Gradsko vijeće Tuzla je održalo nastavak pete redovne sjednice. Najviše diskusije izazvala je Informacija o stanju javne rasvjete u Tuzli. U proteklom periodu rasvjeta nije radila u određenim dijelovima grada, a kako su istakli iz nadležne službe, problemi su bili zbog tenderske procedure i uloženih žalbi. Na sjednici je rečeno da će ubuduće o javnoj rasvjeti od prvog januara naredne godine kompletnu brigu voditi Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Više...

Obilježen 4.april, datum početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH

IMG 1245U povodu 4. aprila 1992. godine, početka pružanja tuzlanskog otpora agresiji na BiH, brojne delegacije danas su odale počast poginulim borcima i civilnim žrtvama rata na Ceremonijalnom platou na Slanoj Banji.

Više...

Obilježen Dan MZ Mosnik i Mejdan

IMG 1151Tuzlanske mjesne zajednice Mosnik i Mejdan danas su svečano obilježile Dan ovih dviju mjesnih zajednica.

Više...

Zasjedalo Gradsko vijeća Tuzla

20170330 104931Gradsko vijeće Tuzla danas je jednoglasno usvojilo Odluku o pokretanju postupka spajanja javnih ustanova kulture : JU Dom mladih i JU Međunarodna galerija portreta u JU "Centar za kulturu" Tuzla.

Više...

Pitanja i inicijative vijećnika SDA Tuzla

IMG 0108Vijećnici SDA su na sjednici Gradskog vijeća uputili nekoliko inicijativa i vijećničkih pitanja.

Više...

Održan nastavak 4. redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzla

IMG 0113Gradsko vijeće Tuzla danas je u nastavku 4. redovne sjednice razmatralo i usvojilo niz tačaka. Razmotrena je Analiza problematike zapošljavanja na području grada Tuzle, sa akcentom na zapošljavanje mladih, s prijedlogom mjera. Vijećnici su usvojili i Informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području Tuzle. Posebna pažnja odnosi se na MZ Ljepunice, Lipnica i Lipnica Gornja. Istaknuto je da je u navedenim naseljima zabilježen povećan broj provala i krađa u stambenim objektima. Kako je kazao načelnik Policijske uprave Tuzla Zoran Teofilović, izvršena je kriminalistička obrada nad 20 osoba, od kojih je 6 uhapšeno.

Više...

U Tuzli obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH

20170228 120712Delegacija Gradskog vijeća Grada Tuzla, predstavnici boračkih organizacija iz Tuzle, udruženja građana, danas su svečanim polaganjem vijenaca i cvijeća te odavanjem počasti na kompleksu Slana banja obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart.

Više...

Tematska sjednica GV Tuzla o aerozagađenju : Klub vijećnika SDA – ova gradska administracija nema jasnu strategiju rješavanja ovog problema

IMG 0099O zagađenju zraka u Tuzli i mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se smanjilo zagađenje, vijećnici Gradskog vijeća Tuzla danas su raspravljali nekoliko sati na tematskoj sjednici koja je bila posvećena ovom pitanju.

Više...

Vi ste ovdje: Klub vijećnika