Klub vijećnika SDA Tuzla

Sabahudin Imamović

IMG 2352Sabahudin Imamović, diplomirani pravnik. Rođen je 1968. godine u Tuzli. Predsjednik je Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla. Od aprila 2015. godine obavlja funkciju predsjednika Gradskog odbora SDA Tuzla. U periodu od 1998. do 2002. godine bio je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK na poslovima stručnog saradnika Sektora administracije. Od 2002. do 2007. godine je radio u SKPC "Mejdan" kao rukovodilac pravne službe. Trenutno obavlja dužnost direktora pogrebnog preduzeća „REVDA" d.o.o. Tuzla.

U mandatnom periodu od 2004. do 2009. godine je bio predsjednik MO SDA Šićki Brod.
Bio je član Operativnog izbornog štaba za izbore 2010., 2012., 2014. i 2016. godine kao i član Savjeta za pravna pitanja GO SDA Tuzla.
U dva mandata od 2002. godine je bio član Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Tuzla. U periodu 2006.-2008. godine bio je član Gradske izborne komisije. U periodu od 2004.-2008. godine bio je član Upravnog odbora Behrambegove biblioteke.

 U svom dosadašnjem radu je dao veliki doprinos razvoju lokalne zajednice.

 

 

 

Miralem Softić

miralem softicMiralem Softić, diplomirani ekonomista. Rođen je 1977. godine u Tuzli. Obavlja dužnost predsjednika Mjesnog ogranka SDA Novi Grad II. Radi u Javnoj ustanovi Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona kao rukovodilac Sektora za posredovanje u zapošljavanju i socijalnu sigurnost nezaposlenih.

Hidajeta Jarčević

hidajeta jarcevicHidajeta Jarčević, diplomirana pravnica. Rođena je 1970. godine u Srebreniku. Predsjednica je Asocijacije žena Gradskog odbora SDA Tuzla. Članica je Glavnog odbora Asocijacije žena SDA BiH, potpredsjednica Asocijacije žena Kantonalnog odbora SDA TK. Članica je Izvršnog odbora SDA Tuzla, te članica Pravnog savjeta SDA Tuzla. Zaposlena je u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona kao šef Poslovnice u Srebreniku. Potpredsjednica je Bošnjačke zajednice kulture Preporod Tuzla.

Kenan Osmančević

kenan osmancevicKenan Osmančević, magistar farmacije. Rođen je 1989. godine u Tuzli. Potpredsjednik je Asocijacije mladih Gradskog odbora SDA Tuzla. Zaposlen je u privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Nevres Hurić

nevres huricNevres Hurić, magistar tehničkih nauka iz područja ekološko inženjerstvo i zaštita životne okoline. Rođen je 1974. godine u Tuzli. Član je Izvršnog odbora SDA Tuzla. Zaposlen je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu. Radi i kao asistent na Medicinskom fakultetu Tuzla, na predmetu Klinička biohemija. Saradnik je Međunarodne Agencije za atomsku energiju.

Mirza Tupajić

mirza tupajicMirza Tupajić, magistar prirodnih nauka iz oblasti hemije. Rođen je 1980. godine u Tuzli. Sin poginulog borca/šehida. Član je Izvršnog odbora SDA Tuzla. Bio je predsjednik Mjesnog ogranka SDA Batva. Zaposlen je na Univerzitetu u Tuzli. Dobitnik plakete Saveza RVI TK za doprinos u pružanju pomoći djeci iz boračke populacije za upis na fakultet.

Održana sjednica Gradskog vijeća Tuzla

IMG 0311Gradsko vijeće Tuzla danas je razmotrilo Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada za prvu polovinu ove godine. Budžet Grada Tuzla za 2017. godinu iznosi nešto više od 57 miliona i 805.000 KM. Za prvih šest mjeseci tekuće godine na raspolaganju je bilo nešto više od 33 miliona i 469.000 KM ili 57,90 % ukupnih sredstava. Prilikom glasanja opozicija je bila suzdržana, jer kako smatraju, ovakav budžet je nerealan.

Više...

GV Tuzla: Usvojen Nacrta zoning plana, „Rekreacionog područja i park šume Ilinčica“ u Tuzli

1IMG 0136Gradsko vijeće Tuzla danas je usvojilo Nacrt zoning plana, „Rekreacionog područja i park šume Ilinčica" u Tuzli, te o Odluku o njegovom provođenju.

Više...

Zasjedalo Gradsko vijeće Tuzla

IMG 0148Gradsko vijeće Tuzla usvojilo je danas Nacrt Regulacionog plana prostorne cjeline Plane, Divkovići I i Divkovići II i Odluku o njegovoj provedbi.

Više...

Vi ste ovdje: Klub vijećnika