Klub vijećnika SDA Tuzla

Mirza Tupajić

mirza tupajicPredsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla Mirza Tupajić, magistar prirodnih nauka iz oblasti hemije. Rođen je 1980. godine u Tuzli. Sin poginulog borca/šehida. Bio je predsjednik Mjesnog ogranka SDA Batva. Zaposlen je na Univerzitetu u Tuzli. Dobitnik plakete Saveza RVI TK za doprinos u pružanju pomoći djeci iz boračke populacije za upis na fakultet.

Nevres Hurić

nevres huricNevres Hurić, magistar tehničkih nauka iz područja ekološko inženjerstvo i zaštita životne okoline. Rođen je 1974. godine u Tuzli. Zaposlen je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu. Radi i kao asistent na Medicinskom fakultetu Tuzla, na predmetu Klinička biohemija. Saradnik je Međunarodne Agencije za atomsku energiju. Odlukom Povjereništva GO SDA Tuzla od 08.07.2018. godine, imenovan je na mjesto zamjenika predsjednika Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla.

Kenan Osmančević

kenan osmancevicKenan Osmančević, magistar farmacije. Rođen je 1989. godine u Tuzli. Zaposlen je u privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Podnesene tri inicijative: "Cvijet Srebrenice" može u St. Louisu, a ne može u Tuzli

1111 cvijet srebreniceCvijet Srebrenice imamo u centru Sarajeva, slična obilježja postavljena su u Ilijašu, Sanskom Mostu, Kaknju, Zenici, veliki "Cvijet Srebrenice" nalazi se i u Bursi, jednom od najvećih turskih gradova, međutim, ne i u Tuzli, koja je tokom agresije na našu zemlju prihvatila najviše Srebreničana i Podrinjaca.

Više...

Klub vijećnika SDA u GV Tuzla: Izričito smo protiv Odluke o uvođenju komunalnih naknada

0211 gradsko vijeceVećina u Gradskom vijeću Tuzla na čelu sa SDP BiH je na 38. redovnoj sjednici donijela Odluku o uvođenju komunalnih naknada za građane i privrednike. Navedenim postupkom izignorisali su protivljenje velikog broja građana ovoj Odluci – ističe se u saopštenju Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla.

Više...

Pitanja i inicijative vijećnika SDA na 38. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla

novo vijeceVijećnici Stranke demokratske akcije su na 38. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko viječnićkih pitanja urgencija.

Više...

Klub vijećnika SDA Tuzla: Pozivamo gradonačelnika da kao predlagač suspendira Odluku o komunalnim djelatnostima

2910 klub sdaKlub vijećnika SDA kao konstruktivna opozicija poziva vladajuću većinu i gradonačelnika gosp. Jasmina Imamovića, koji je predlagač odluke o komunalnim naknadama, da istu na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla ponište.

Više...

Klub vijećnika SDA Tuzla: Uvođenje komunalne naknade nije nužnost nametnuta Zakonom

 

vijecnici sda tuzlaOvu odluku izglasanu na posljednjoj sjednici GV Tuzla nije podržao Klub SDA.

Više...

Pitanja i inicijative vijećnika SDA na 37. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla

novo vijeceVijećnici Stranke demokratske akcije su na 37. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla uputili nekoliko viječnićkih pitanja i inicijativa.

Više...

Vi ste ovdje: Klub vijećnika