Radončić je ušao u koaliciju da blokira reformske procese, a ne da ispunjava preuzete obaveze

press1-400x277
Fahrudin Radončić je godinama javno obećavao da će kada dođe na vlast pokrenuti masovnu gradnju u BiH, otvoriti javne radove, graditi „autoput sa šest traka", i brojne druge infrastrukturne i elektroenergetske objekte.

Iako je Radončić već dvije godine dio vlasti, ništa od velikih obećanja nije realizirano, a otpočeo je i sa blokadom izgradnje bloka 7 TE u Tuzli.

Pri tome kadrovi njegovog SBB-a drže ključne pozicije u resoru cestogradnje – državno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste FBiH. SDA ne sumnja u dobre namjere ministra Juske i direktora Terzića, ali je očigledno da sam Radončić blokira i njihov rad svojom neobjašnjivom politikom koja se ogleda u kočenju reformskih procesa, opstrukciji izgradnje i pokušajima da izigrava opoziciju u vlasti.

Radončić svoju trenutnu poziciju u vlasti koristi da „uhljebi" što više svojih kadrova u državne institucije i javna preduzeća, a naročito u pravosudne institucije. Za to vrijeme preko svog stranačkog biltena vodi na neistinama zasnovanu bjesomučnu medijsku hajku protiv istaknutih kadrova SDA, opstruira i ruši koalicije.

Nakon njegovog višegodišnjeg destruktivnog ponašanja i napada na sve istaknute Bošnjake i vrijednosti vlastitog naroda, javnost ima pravo da sumnja da i njegov dolazak u BiH početkom 1990-tih godina nije bio s dobrim namjerama prema ovoj državi.

sda.ba

 

Vi ste ovdje: Naslovna