SDP je kriv što je državni budžet ograničen na 950 miliona KM

SDA-logo-slider-400x189
SDP nema potrebe da pita SDA zašto je fiskalni okvir ograničio državni budžet na 950 miliona KM. Neka se obrate ranijem predsjedniku SDP-a koji je bio zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH i sadašnjem predsjedniku SDP-a koji je bio federalni premijer u mandatu 2010-2014.godina i oni će im to najbolje pojasniti.

Podsjećamo javnost da je državni budžet limitiran na 950 miliona KM zbog teškog kompromiserstva Lagumdžije i Nikšića kako bi očuvali vlast. Upravo su oni pristali na to ograničenje, a kada se jedanput to dogodi onda to više nije moguće promijeniti bez pristanka predstavnika iz entiteta RS.

Nažalost, SDP u svom katastrofalnom prošlom mandatu nije učinio samo ovu grešku. Učinio je i brojne druge koje nije moguće popraviti. Podsjećamo na Zakon o prebivalištu kojim su trajno ograničena prava povratnika, Zakon o sukobu interesa kojim je praktično ukinut ovaj institut, Zakon o javnim nabavkama kojim je razbijen jedinstven sitem javnih nabavki što je omogućilo dodatnu korupciju, Zakon o jedinstvenom matičnom broju kojim je podebljana entitetska linija i brojni drugi.

sda.ba

 

Vi ste ovdje: Naslovna