Održan nastavak 4. redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzla

Gradsko vijeće Tuzla danas je u nastavku 4. redovne sjednice razmatralo i usvojilo niz tačaka. Razmotrena je Analiza problematike zapošljavanja na području grada Tuzle, sa akcentom na zapošljavanje mladih, s prijedlogom mjera. Vijećnici su usvojili i Informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području Tuzle. Posebna pažnja odnosi se na MZ Ljepunice, Lipnica i Lipnica Gornja. Istaknuto je da je u navedenim naseljima zabilježen povećan broj provala i krađa u stambenim objektima. Kako je kazao načelnik Policijske uprave Tuzla Zoran Teofilović, izvršena je kriminalistička obrada nad 20 osoba, od kojih je 6 uhapšeno.
Vijećnici su usvojili Odluku o pristupanju izradi regulacionog plana Kreka – sjeveroistok u Tuzli. Usvojena je i Odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodnom JKP „Komemorativni centar" Tuzla i Fondaciji „Istina Pravda Pomirenje" Tuzla te zaključak da se u kategoriju za neposrednu pogodbu uvedu i lica koja već koriste poslovne prostore u vlasništvu Grada, a koji su u stanju socijalne potrebe.
Zaključkom je definisano i da osobe koje koriste poslovne prostore određen vremenski period koje su u vlasništvu Grada, mogu i dalje nastaviti s njihovim korištenjem i bez raspisivanja konkursa, a pod uslovom da redovno plaćaju zakupninu.
Usvojena je i Odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova, te Informacija o provedenim inspekcijskim nadzorima u prošloj godini. Konstatovano je da Služba za inspekcijske poslove radi sa smanjenim brojem ljudi, te je donesen zaključak da je nužno materijalno i kadrovsko jačanje Službe.

 

IMG 0113

 

Vi ste ovdje: Klub vijećnika / Održan nastavak 4. redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzla