Izabrano rukovodstvo Kluba vijećnika SDA Tuzla i utvrđene smjernice za daljnji rad

novivijecnici
Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Grada Tuzle u naredne četiri godine će predvoditi novi/stari predsjednik Sabahudin Imamović, a za njegovog zamjenika je izabran Miralem Softić.


Ovo je izglasano na današnjoj konstituirajućoj sjednici Kluba, a na prijedlog Izvršnog odbora GO SDA Tuzla.


„ S obzirom da nismo dio većine u Gradskom vijeću, svoje djelovanje ćemo i u narednom periodu nastaviti u ulozi opozicije. Djelovat ćemo na način da će našu podršku imati sve one inicijative i projekti koji su dobri za ovaj grad, a istovremeno ćemo biti dovoljno glasni ukazujući na mnogobrojne probleme koji muče grad Tuzlu. Prije svega, pridržavat ćemo se onih principa koje smo proklamovali u svojoj predizbornoj kampanji, a to su : obezbjeđivanje najboljeg poslovnog okruženja za Tuzlu, privlačenje investitora, zapošljavanje, zalaganje za efikasniju gradsku upravu, uspješnija javna preduzeća, ravnomjeran razvoj grada, jačanje uloge i značaja mjesnih zajednica, briga za rješavanje ekoloških problema.


Ono što nas raduje je da smo postigli veoma dobar izborni rezultat u Tuzli jer smo u odnosu na 2012. godinu isti povećali za 21 % odnosno 1425 glasova. Mi smo se u Gradskom vijeću pozicionirali kao najjača opoziciona stranka sa 8 348 glasova i osvojenih 6 vijećničkih mandata. Koalicija SDA, SBB i HDZ je neupitna i u tom pravcu će ići naše djelovanje. Uvijek smo otvoreni za razgovor sa građanima, a naši vijećnici će kroz vijećnićka pitanja, inicijative i urgencije i dalje artikulirati problematiku stanovnika ovog grada" - zaključuje predsjednik Kluba Sabahudin Imamović.


Za razliku od posljednja dva izborna procesa, mandat je na proteklim izborima napokon uspjela osvojiti i jedna žena. Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Grada Tuzle će osim predsjednika Sabahudina Imamovića i zamjenika Miralema Softića činiti i Hidajeta Jarčević, Kenan Osmančević, Nevres Hurić i Mirza Tupajić koji je bio vijećnik i u prošlom mandatu.


Press služba GO SDA Tuzla

 

Vi ste ovdje: Klub vijećnika / Izabrano rukovodstvo Kluba vijećnika SDA Tuzla i utvrđene smjernice za daljnji rad