Obilježen Dan Mjesne zajednice Brčanska Malta

Mjesna zajednica Brčanska Malta danas je obilježila Dan Mjesne zajednice. Predstavnici OO SDA Tuzla su uz članove  porodica šehida i poginulih boraca s područja Brčanske Malte, delegaciju boračkih organizacija općine Tuzla, predstavnike Savjeta Mjesne zajednice, predstavnike Općine Tuzla, delegacije drugih političkih partija i građane odali počast i položili cvijeće na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godina.

brcanska032

Nakon polaganja cvijeća u prostorijama MZ je organizovan prijem zvanica: predstavnika općinske vlasti, političkih stranaka, aktivista Brčanske Malte, donatora, udruženja i drugih građana. Na samom početku prijema prisutne je pozdravio predsjednik Savjeta Mjesne zajednice koji je govorio o onome što je realizovano do sada na ovom području kao i o projektima koji se planiraju u narednom periodu, prije svega iz oblasti infrastrukture.

brcanska038

brcanska051
Druženje su svojim nastupom uljepšali mališani obdaništa „ Sunčica“.

Takođe, u povodu Dana Mjesne zajednice Brčanska Malta, u srijedu 22. juna je u zgradi Mjesne zajednice upriličen prijem porodica šehida i poginulih boraca 1992.-1995.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

Vi ste ovdje: Naslovna