Iftar u MO SDA Gornja Tuzla

cimg0595

Iftar u MO SDA Gornja Tuzla

 


Mjesni odbor SDA Gornja Tuzla, Asocijacija žena SDA Gornja Tuzla i Asocijacija mladih organizovali su u ponedjeljak 06. avgusta 2012. godine (18.Ramazana 1433.) zajednički iftar u Domu kulture u Gornjoj Tuzli za članove i simpatizere ove stranke, ali i ostale građane koji su željeli da prisustvuju tom lijepom druženju. U ugodnom ambijentu kojeg su pripremili vrijedni domaćini iftarilo je oko dvije stotine Gornjotuzlaka i dragih gostiju. Postačima je spremljena bogata sofra na kojoj su se našla tradicionalna bosanska slana i slatka jela.

cimg0592
cimg0603

Goste je u ime domaćina poselamio Rijad Selimović, predsjednik Izbornog štaba MO SDA Gornja Tuzla koji se zahvalio sugrađanima koji su po izuzetno toplom vremenu došli da zajednički u Gornjoj Tuzli provedu vrijeme u ibadetu i iftaru.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili i kandidati OO SDA Tuzla za predstojeće izbore, nosilac liste prim.dr. Mirsad Malohodžić, Vahidin Fazlić, dipl.pravnik Sabahudin Imamović, dipl. ing tehnologije Tenzila Jusufagić, Sabina Vodeničarević, dipl. pravnica Hidajeta Jarčević Mehić te dipl. pravnica Almasa Begić. Svi oni su uputili čestitke Mjesnom odboru SDA Gornja Tuzla i Asocijaciji žena i mladih SDA na iftaru, vrijednim domaćicama koje su pripremale sofru te su pozvali žene da djeluju zajednički u svim prilikama i jedna drugu podrže na izborima jer su žene postale nezaobilazan faktor u cjelokupnom političkom društvu.

Obzirom da je Ramazan mjesec milosti, rahmeta i dobra, zajednički iftari i druženja predstavljaju veliku blagodat i poseban ramazanski doživljaj za postače.

Glavni doprinos kako u finansiranju, tako i u organizaciji ovoga iftara u Gornjoj Tuzli dala je prim.mr.sc.dr. Nermina Mehinović, specijalista epidemiologije, kandidatkinja Općinskog odbora SDA Tuzla za Općinsko vijeće Tuzla.

nermina mehinovic

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla