Žene u SDA mogu dati doprinos razvoju Tuzle i cijele Bosne i Hercegovine

press12005

Žene u SDA mogu dati doprinos razvoju Tuzle i cijele Bosne i Hercegovine

 

U Općinskom odboru Stranke demokratske akcije Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj su se građanima predstavile kandidatkinje sa liste SDA uz kandidata SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adija Rifatbegovića.

U ime svih žena na listi novinarima se obratila prof.dr. Fahrija Skokić, redovni profesor pedijatar, subspecijalista neonatolog.

press12002
„Ravnopravna žena i potpuno integrisana u politički sistem i jeste odlika demokratskog društva, a SDA je svih ovih godina, slijedeći zajedničko naslijeđe svojih osnivača, podržavala žene i njihovu političku afirmaciju. Biti žena politički angažovana i biti u stranci danas je prava privilegija. Znam da postoji tradicionalno vjerovanje da neki poslovi nisu za žene. Međutim, vremena su se promijenila. Ako možemo rađati, ako možemo biti hirurzi, arhitekti itd. zašto ne možemo u politici dati svoj doprinos. Zašto ne bismo mogle dati svoj glas za našu djecu? Da li bilo ko bolje može poznavati naše probleme od nas samih? Pogotovo od nas žena Bosne i Hercegovine koje smo iznijele tolike nedaće na svojim plećima i koje smo obrazovane, časne i pošteno obavljamo svoj posao. Mislim da smo jače nego bilo koje žene svijeta. Nas jedanaest žena sa liste Stranke demokratske akcije različite smo životne dobi, znanja, zvanja, ali svaka u svojoj oblasti sigurno može doprinijeti razvoju ne samo lokalne zajednice, nego i razvoju Bosne i Hercegovine. Stoga se duboko nadam da će žene prepoznati naše namjere i naše želje da jedno drugome pomognemo i da će nam sigurno ukazati povjerenje te da će ovaj put izaći na izbore, a ne pasivno posmatrati probleme koji se tiču njih, njihove djece, muževa. U većini porodica žena, odnosno majka je jedini hranitelj. Prema tome, ovo je prilika da žene ženama daju šansu, a mi ćemo sigurno opravdati to povjerenje „ – istakla je prof.dr. Fahrija Skokić, kandidatkinja SDA za Općinsko vijeće Tuzla.


Kandidat SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adi Rifatbegović je zamolio glasače da posvete pažnju svim damama na izbornoj listi SDA. ” Stranka demokratske akcije do sada u Tuzli nije imala priliku da odlučuje i da preuzme odgovornost za razvoj ovoga grada. Ono što smatramo jako bitnim to je da svi politički lideri moraju biti svjesni vremena u kojem se nalazimo i da svojim ponašanjem doprinesu stabilizaciji situacije u zemlji, tako i u samoj općini, da se svi podsjetimo na kodeks koji smo potpisali i da ovu kampanju učinimo još časnijom i poštenijom zbog interesa naših građana. Ono što Stranka demokratske akcije misli uraditi ako dobije povjerenje građana su vrlo konkretne stvari i rješenja. Otvorit ćemo bescarinsku zonu, privrednu zonu gdje neće biti nikakvih taksi za sve one koji budu pokrenuli proizvodnju i otvorili nova radna mjesta. Ukinut ćemo naplaćivanje parkinga pred stambenim objektima, napravit ćemo parking ispred Kliničkog centra. Sve svoje potencijale uložit ćemo u otvaranje novih radnih mjesta i pomaganje mladim ljudima da što prije dođu do polaganja državnog ispita i do zaposlenja. Formirat ćemo agenciju u kojoj ćemo angažovati veliki broj mladih ljudi koji će obaviti posebnu edukaciju u pravcu sticanja neophodnih znanja za pisanje projekata. Komunalna infrastruktura u mjesnim zajednicama je u jako lošem stanju. Mi u Stranci demokratske akcije smatramo da se konačno mora u Tuzli stvoriti politička volja da se upustimo ukoštac sa aktuelnim problemima u ovom gradu, a ne samo sa onim što predstavlja njegovo uljepšavanje protiv kojeg stvarno nemamo ništa „ – kazao je kandidat SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adi Rifatbegović.

Na listi SDA Tuzla za Općinske izbore 2012. nalazi se jedanaest žena : prof.dr. Fahrija Skokić redovni profesor pedijatar, subspecijalista neonatolog, Tenzila Jusufagić diplomirani ing.tehnologije u penziji, prim.doc.dr.med.sc.Belkisa Čolić – Hadžić, Almasa Begić dipl. pravnica, prim.mr.sc.dr. Nermina Mehinović specijalista epidemiologije, Hidajeta Jarčević-Mehić dipl.pravnica, mr. farmacije Nada Skokić specijalista medicinske biohemije, Jasminka Hodžić med. sestra sada po zanimanju privatni poduzetnik, te iz reda mladih dipl.ing. arhitekture Sabina Vodeničarević, apsolventica engleskog jezika i književnosti Elmedina Osmić i apsolventica na Filozofskom fakultetu Odsjek za socijalni rad Amela Hodžić.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla